Nyheder

DroneDanmark bestyrelse

Drone-industri skaber brancheforening

Det danske dronemiljø har fået sin egen brancheforening - Foreningen DroneDanmark blev stiftet på et møde i slutningen af marts i år og har netop holdt sin første generalforsamling med valg af bestyrelse. 

Miljøet tæller efterhånden et pænt stykke over tusinde operatører og et par hundrede dedikerede virksomheder.

En af initiativtagerne til brancheforeningen er Kim Larsen fra Drone Volt:

“Vi har fået god hjælp af vores partnere i industri-netværket UAS og i paraplyorganisationen Dansk Erhverv,” fortæller Kim Larsen og fortsætter:

“Vi skal arbejde frem imod en internationalt certificering, så det bliver lettere for virksomhederne at løse opgaver over landegrænserne. Vi kommer også med til at arbejde med forsikringsmuligheder for droneoperatører, der savner at få forsikret deres grej. Og så skal vi arbejde med branchens interesser overfor de danske myndigheder og de folkevalgte.”

Ved generalforsamlingen tog transportminister Ole Birk Olesen (LA) og de radikales transportordfører Andreas Steenberg sig tid til en diskussion med aktørerne fra den knapt fem år gamle og hurtigt voksende branche. 

Billedet viser den nyvalgte bestyrelse hos brancheforeningen DroneDanmark. Bagest fra venstre Jussi Hermansen, Viacopter. Sune Nielsen, Drone Systems. Kim Larsen, Dronevolt. Christoffer Greenfort, Dansk Erhverv. Harley Poulsen, Sønderborg Brand og Redning. Michael Thorsen, Integra. Mathias Flindt, Teknologisk Institut.

Forrest fra venstre: Steven Friberg, Danish Aviation Systems. Søren Petersen, Scandinavian Avionics. Morten Thoft, Heliscope.